Moderný výťah = moderný design

25. July 2022

Design výťahu, to sú hlavne dvere, kabína výťahu a potom výťahová šachta, pokiaľ je výťah umiestnený v presklenej oceľovej konštrukcií. To ostatné, čo nie je vidieť, už väčšinou nikoho nezaujíma do doby, než sa výťah s trhnutím pohne. 

Ako si vybrať design výťahu, aby jazda s ním bola zážitkom?

 

Výťahový showroom, kde si môžete vybrat design Vášho výťahu

Možno Vás napadne, prečo tak zložito vyberať design niečoho, v čom jedna jazda trvá niekedy len pol minúty. Lenže priemerný výťah o 4 staniciach, ktorý má podľa našich skúseností 50 000 jázd ročne a jedna jazda trvá 20 s, je denne v prevádzke 45 min a ročne v ňom niekto strávi 11,5 dne (4 podlažné domy) alebo dokonca 23 dní (8 podlažné budovy), a to už myslím stojí za to vybrať si taký design, v ktorom sa budete cítiť dobre.

 

Príklady barevných prevedení kabín

 

Kabína výťahu:

Kabína výťahu asi bude vždy taká väčšia škatuľa, to asi nezmeníme. Čo ale môžeme meniť je:

  •  Druh povrchu a jeho dokonalé spracovanie
  •  Precízny výber materiálov a ich doporučených kombinácii
  •  Zladené designové prvky, ovládanie, madlá,  zrkadlá, osvetlenie a sedadlá
  •  A potom aj niečo naviac – ambientné osvetlenie a ozvučenie kabíny, bezdotykové ovládanie

 

Z akých povrchov kabíny si môžete vyberať:

©  1.  Pokiaľ šetríte, výťahom veľa nejazdíte a design Vám nič nehovorí:

 

Vyberte si kabínu s povrchom PLALAM – čo je pozinkovaný plech s za tepla nanesenou PVC vrstvou a ochranným filmom.

 

©  2.  Zlatý stred, pokiaľ sa chcete dobre cítiť:

 

Vyberte si dvojvrstevné steny kabíny – obojstranne pozinkovaný plech + finálna vrstva POLYREY (Fr.) – čo je vysokotlakový laminát s veľkou variabilitou a odolnosťou, odretiu odolný, odolný proti prerazeniu, vysoká odolnosť voči teplote (do 180 st. C), vysoká odolnosť proti prieniku vody (viac ako 200 farebných vyhotovení).

  

 

©   3. Pokiaľ chcete pre svoj výťah niečo naozaj exkluzívne – niečo, čo bude stále krásne – vyberte si sklenený design kabíny

 

Sklenený design je naozaj riešenie na dlhý čas, je nadčasové a vždy elegantné, toto Vám bude okolie závidieť. Jedná sa o technológiu, kde sa medzi dve sklenené tabule vloží Vami vybraný motív či fotka. Môžete sa tak v kabíne výťahu dívať na les, pláž či na iný motív, ktorý je Vám blízky.

 

  

    

 

© 4. Vybavenie a ovládanie výťahu

 

Štandardne by to malo vyzerať asi takto: antivandalné tlačidlá v nerezovom paneli k tomu nejaké designové zrkadlo, kvalitné madlo, pohľadové osvetlenie a pokiaľ je v dome viacej starších ľudí, odporúčame sedačku a tiež hlásič poschodí. Celé vybavenie vidíte na obrázku. A to je aj náš návrh.

  

 

    


©    Výťahové dvere doplnia design Vašej kabíny

Tešte sa z Vášho výťahu už pri prvom pohľadu naň. Vyberte si zaujímavú farbu a zlaďte si tak dvere s interiérom kabíny aj s interiérom Vášho domu.

Pokiaľ je v šachte dostatok miesta, sú dvere väčšinou automatické, pre Vaše pohodlné nastupovanie a vystupovanie. Pokiaľ sú ale priestorové nároky šachty minimálne, vystačíte si aj s ručnými šachtovými dverami.

Druhy povrchov dverí, to je vo veľkej väčšine farebný odtieň, alebo nerezová oceľ.