Cesta k čistej energii bez uhlia, ropy a jadra

16. December 2019

Vážení obchodní partneri, zákazníci, zamestnanci a priaznivci ekologickej elektrickej energie,

vďaka Vašej podpore našich produktov, slnečnému žiareniu a inštalovanej solárnej elektrárni sme v Lift Components prekročili prvých 100MWh vyrobených z obnoviteľných zdrojov. 


Výroba za rok 2018 + 2019 = 100MWh

Vďak tejtoto energii

- nemuselo býť porazených 1339 stromov    

 

- úspora pohonných hmôt, ktorá by stačila na jazdu 348 141km pre osobné auto    

 

- do ovzdušia nebolo vypustené 52,22t CO2    


Snažíme sa urobiť maximum pre úľavu nášmu, už tak veľmi znečištenému prostrediu. A preto využíváme energiu vyrábanú 60 kW solárnou elektrárňou, ktorú sme v rámci stavby nového Lift salóna vybudovali na streche expedičnej haly.
Elektráreň je schopná vyrábať až 40 % všetkej energie, potrebnej na prevádzku firmy, bez akéhokoľvek dopadu na životné prostredie. Celý projekt bol financovaný z vlastných zdrojov, bez dotácií. Týmto sa výroba výťahov stala viac ekologickejšou a šetrnejšou.

 
Zároveň si vďaka nainštalovanej nabíjacej stanici u nás nabijete zadarmo svoj elektromobil

        


K našej solárnej elektrárni sme nainštalovali nabíjacu stanicu a kúpili firemný elektromobil Nissan LEAF.

Nabíjaca stanica sa nachádza v nejnovšej části nášho areálu, hneď vedľa Lift salóna. Jedná sa o dobíjacu stanicu Typu 2 s výstupným výkonom až 22kW, ktorá tiež čerpá energiu z našej solárnej elektrárni.
Elektromobil je využívaný pre návštevu k všetkým našim zákazníkom v blízkom okolí, preto Vás vždy týmto elektromobilom príjedeme rádi navštíviť.

Využíváním energie z obnoviteľných zdrojov sú výťahy vyrobené v Lift components, súčásťou zodpovedného správania sa našej firmy k budúcim generáciám, ktoré prídu po nás.

 

Ďakujeme Vám za Vašu podporu a prajeme príjemné prežitie vánočných sviatkov.