Moderné výťahové technológie

22. June 2022

 Moderné výťahové technológie


Srdcom každého výťahu je jeho stroj, riadenie a moderný rám

LC Výťahy používajú pre nové výťahy a pre modernizácie bez prevodové stroje s permanentnými magnetmi (ZIEHL-ABEGG a SICOR), tie nemajú prevodovku a nemajú žiadnu olejovú náplň.

LC Výťahy používajú k riadeniu stojov výlučne meniče YASKAWA (Jp), ktoré majú vyvinutý špeciálny hardware pre 3 milióny štartov a viacej ako 70 000 h bez údržbovej prevádzky.

Týmto spojením spolu s vyspelou technológiou rámu a kabíny získate:

  •  Vysokú energetickú účinnosť

  • Bezpečnú a komfortnú jazdu a vynikajúce pohodlie
  • Vysokú životnosť

     

Moderné bez prevodové výťahové stroje


Lana vs. plochý nosný oceľový pás s polyuretánovým opláštením


Pre najvyššie, najrýchlejšie a najnáročnejšie výťahová zariadenia sú po celom svete používané špeciálne laná firmy PFEIFER DRAKO – tieto lana nájdete u LC Výťahov.

Životnosť lán, u najčastejšie dodávaného výťahu pre modernizácie LC Double 50/ENC, je výpočtových 6 mil. jázd. To je niekoľko násobne viacej ako u plochých oceľových pásov, nehľadiac na cenu za výmenu, ktorá býva o viacej ako 400% vyššia oproti lanám.

S oceľovými lanami sa vyhnete niekoľkým možným poškodzujúcim javom ktorými trpia ploché pásy a to napríklad: poškodený poťah remeňa, pozdĺžne praskliny, priečne praskliny, poškodenie okrajov remeňa, opotrebovaný, alebo poškodený profil vedenia remeňa, zvlnenie remeňa.

 

Vždy maximálny výťah do Vašej šachty


Správna efektivita využitia výťahovej šachty šetrí priestory v dome a maximalizuje rozmery kabíny výťahu.

  • U LC výťahu pre modernizáciu, je percento využitia výťahovej šachty až 65%. Bežne u nových výťahov je toto percento využitia okolo 55%.

  • Maximálne využitie výťahovej šachty je dôležité najmä u modernizácii výťahu, kde sa % využitia šachty zväčší z 45% až na 60% – 65%.

 


Lanový výťah bez strojovne LC maxi v Základnej škole Polička


Moderná výroba a vlastný vývoj


Najmodernejšie výrobné technológie – Švajčiarske technológie výroby, moderný spôsob riadenia výroby– štíhla výroba

  • Výťahy LC sú vďaka sofistikovaným technológiám vyrobené ako kompatibilná skladanka, čo zaručuje ich dlhú životnosť.

  • Efektívne metódy riadenia výroby – štíhla výroba, systém 5S, Kaizen, Kanban pomáhajú v zaručení kvality a spoľahlivosti jak pri výrobných postupoch, tak v spoľahlivosti jednotlivých funkčných dielov výťahu
  • Väčšina hlavných častí výťahu ako sú kabína, rám, konzoly a ďalšie, sú pozinkované, čo výrazne zvyšuje ich životnosť. Vďaka použitej technológii výroby a materiálu, je celá konštrukcia odľahčená.
  • Robotické zváranie konštrukcií výťahu LC Alfa i Beta – vysoká presnosť. Revolučné riešenie krytia vodorovných profilov šachty z materiálu PLALAM – vlastné patentované riešenie.
     


Pohlad do šachty výťahu



Robotické zváranie výťahových dielov (Lift Components s.r.o.)



Příště Vás seznámíme s unikátními provozními parametry a monitoringem výtahu.