LC Maxi 650 v základnej škole v Litoměřicích

13. November 2019

 

Vážení zákazníci,

dovoľujeme si Vám predstaviť výťah LC Maxi 650 4/4P, ktorý bol vyhotovený v spolupráci s našim obchodným partnerom, pánom Janom Živnůstkou, v základnej škole Boženy Nemcovej v Litoměřicích.

Výťah je vyhotovený v LC Classic s nosnosťou 650 kg až pre 8 osôb. Je nainštalovaný v presklenej šachte a spĺňa požiadavky pre užívanie stavieb osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu. 

Bude slúžiť nie len handicapovaným žiakom, ale aj ďalším občanom, ktorí sa doposiaľ nemohli zúčastňovať kúlturnych akcií v sále v druhom poschodí budovy.


Umiestnenie technológie do viac ako 100 ročnej budovy nebolo jednoduché. Zásahy do vnútorných priestorov historických budov so sebou prináša veľké riziká. Ako nejoptimálnejšie riešenie sa napokon ukázalo vonkové umiestnenie vo vnútornom trakte komplexu, kde presklený výťah skvelo zapadol.

 

 

Steny kabíny LC Classic sú z brúseného nerezu.

 

Dlážku tvorí protizáťažová a protisklzová krytina ALTRO vo farebnom vyhotovení Viper.

 

Madlo v lesklom nehrdzavejúcom vyhotovení skvelo dopĺňa celkový vzhľad kabíny.

 

Zrkadlo na bočnej stene kabíny je v štandardnom rozmere 600 x 900mm.

 

Oproti zrkadla je sklopná sedačka v nehrdzavejúcej konstrukcii a s dreveným sedákom v prírodnom dekóre.

 

Dvere kabíny aj šachty sú automatické, 2 panelové, tiež v nehrdzavejúcom vyhotovení.

 

Samozrejmosťou sú okopové lišty z nehrdzavejúcej  oceli vo vyhotovení K400, ktoré sú perforované a zaišťujú vetranie kabíny.

 

Súčasťou kabíny je tiež podhľadové osvetlenie Nebia z materiálu nerez s LED osvetlením a ovladačový výklopný panel z lesklej nehrdzavejúcej oceli s čiernym tvrdeným polykarbonátovým sklom pre displej.


Tento výťah nielenže uľahčuje  pohyb handicapovaným, ale je dôkazom možného prepojenia historie a modernej technológie bez veľkých stavebných zásahov do budovy.Tento výtah nejen usnadňuje pohyb handicapovaným, ale je také důkazem možného propojení historie a moderní technologie bez velkých stavebních zásahů v budově.

LC maxi je lanový výťah bez strojovni, ktorý šetrí miesto tým, že má stroj umiestnený priamo v šachte.

 

Ďalšia výhoda tohto typu výťahu je  nižšia spotreba elektrickej energie, vďaka vysoko účinným bezprevodovým strojom. Koncoví uživatelia ocenia tichú prevádzku výťahu a komfortné

prostredie kabíny.

 

 

 

 

 Přečtěte si co o výtahu napsal deník iDNES.

 

Pokiaľ ste doteraz váhali s dopytom a považovali ste svoju situáciu za neriešiteľnú, neváhajte a kontaktujte nás.